sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Matkalla

Lento Berliiniin lähti 40min myöhässä, koska yksi matkustajista oli unohtanut puhelimensa lentokentälle. Ei kyllä kovin moni lentoyhtiö olisi jäänyt vartomaan.. Lentokoneessa tilasin appelsiinimehut ynnä muut saksaksi, jotta en jämähtäisi tuttuun turvalliseen englantiin. Perillä Berliinin Tegelissä oltiin suunnilleen aikataulussa myötätuulen ansiosta. Eikä Suomenlahden jälkeen näkynyt maassa enää luntakaan, mikä oli mukava yllätys. Jatkolento Stuttgartiin meni mukavasti ja Stuttgartin päässä minun matkalaukku oli kolmantena hihnalla. Buddyn piti tulla minua vastalle, mutta hänen piti ensin vastaanottaa eräs italialainen vaihtari ja oli mahdollista ettei hän kerkeä ajoissa. Odotin 20min buddya, jota ei kuulunut, joten lähdin sitten omin päin S-Bahnille. (Myöhemmin sain kuulla, että olimme menneet ristiin ehkä 2 minuuttia.)
Lippuautomaatilla kysyin saksaksi apua viereiseltä kaverilta, joka vastasi että olin juuri kysymässä sinulta samaa. Paikalle tuli pian eräs paikallinen, joka neuvoi meille miten automaatti toimii. Lippu taskussa sitten ihmettelemään kumpi raide menee keskustaa päin. Olo oli hieman avuton, kun on tottunut Suomessa katsomaan julkisen liikenteen aikataulut kännykästä. Lentoasemalla ei ollutkaan ilmaista wlania, enkä ollut älynnyt esiladata Google Maps karttoja Suomessa puhelimeen. Stuttgart Stadtmitteen pääsin kuitenkin ongelmitta. Kävelin siitä Sophienstraßelle pientä idiot trailia 0,5km koukkauksella, mutta perille pääsin kuitenkin.

Asunto siirtyy siis suomalaisilta vaihtareilta seuraaville (jo vuodesta 2000) ja siellä on minun lisäkseni 3 muuta suomalaista. Kämppisten kanssa tulee hyvin juttuun ja he ovat kaikin puolin mukavia heppuja. Tästä asunnosta kuulin Oulun yliopiston vaihtaripalautteista. Kämppä on oikein mukava opiskelijaboksi, josta löytyy kaikki olennaisuudet valmiina. Joulukoristeet ja suomenlippu roikkuu katossa, sekä ullakon aarreaitasta voi löytää suunnilleen mitä tahansa vähemmän tarpeellista. Hieno vaihto tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti